Події

Данилюк і представник Міноборони Великої Британії Гарр обговорили обстановку на Донбасі та інтенсифікацію співробітництва країн у військовій сфері

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Данилюк під час зустрічі з директором Головного управління євроатлантичної безпеки Міноборони Великої Британії Ніком Гарром обговорив актуальні питання двосторонніх відносин у сфері безпеки і оборони, а також інтенсифікації співробітництва у військовій сфері.

"Співрозмовники також обговорили ситуацію, що склалася на Сході України внаслідок гібридної війни, яку веде РФ проти нашої країни", - повідомляє в четвер увечері прес-служба РНБО.

У цьому контексті Данилюк наголосив на важливості активізації "мінського процесу" з акцентом на гуманітарних аспектах і питаннях людської безпеки. "Досягти прогресу в "мінському процесі "- один з ключових пріоритетів влади", - заявив він, висловивши сподівання, що переговори нового складу української частини Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі будуть успішними.

Крім цього Данилюк заявив про необхідність посилення інформаційної складової протидії України російській гібридній агресії на тимчасово окупованих територіях.

"Сторони також обговорили ситуацію безпеки в регіоні, враховуючи останні події в деяких країнах Східної Європи, зокрема, в Республіці Молдова", - повідомляють в РНБО.

Зі свого боку, Гарр підтвердив незмінність підтримки Великою Британією незалежності і територіальної цілісності України. Він також позитивно оцінив реформи в секторі безпеки і оборони України, і висловив упевненість у подальшому успішному розвитку партнерства між країнами.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ