Події

Пожежа в Одеській психлікарні могла виникнути через стороннє джерело запалювання

Спричинити пожежу в Одеському обласному медичному центрі психічного здоров'я могло стороннє джерело запалювання, заявляють у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України.

"Попередньо відомо, що пожежа сталася внаслідок занесення стороннього джерела запалювання", - йдеться в повідомленні на сайті ДСНС у вівторок.

На місці події рятувальники встановили загоряння даху одноповерхової будівлі відкритим полум'ям. Пожежні врятували 15 осіб і передали їх бригадам швидкої допомоги, з них четверо людей непритомні, їх реанімувати не вдалося. Пізніше надійшла інформація про загибель іще двох людей, яких доправили до міської лікарні №11.

Заступник директора департаменту із запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Руслан Буханець наголосив на брифінгу у вівторок, що точну причину загоряння з'ясовують.

Він також зазначив, що будівлю комунального некомерційного підприємства "Одеський обласний медичний центр психічного здоров'я" було введено в експлуатацію понад 50 років тому.

Як розповів заступник департаменту реагування на надзвичайні ситуації Петро Коротинський, вік пацієнтів лікувального закладу 70-90 років. За його словами, на момент загоряння в будівлі перебували 59 осіб, із них 52 хворих і троє осіб медперсоналу.

Він зазначив, що дії особового складу медзакладу вважаються правильними.

"Наразі більш детально аналізується оперативна обстановка, вивчаються дані реєстрації повідомлень, що надходили до ДСНС", - додав Коротинський.

Як повідомлялося, ввечері 10 червня сталося загоряння в 7-му відділенні Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я. За інформацією поліції, внаслідок пожежі загинули шестеро людей (четверо загинули на місці, ще двоє померли в медзакладах). Ще шістьох пацієнтів лікарні госпіталізували, один із них перебуває у вкрай важкому стані.

Серед загиблих - медсестра лікарні. Попередня причина смерті - отруєння чадним газом. Особи загиблих встановлено, їхні тіла направлені на експертизу.

За фактом загоряння в психлікарні поліція відкрила кримінальні провадження за двома статтями - п.1 і п.5 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) і ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ