Події

Шумову дорожню розмітку на дорогах почнуть проектувати з 1 вересня

Оновлені Державні будівельні норми (ДБН) про проектування фрезерованих шумових смуг на дорогах найвищої категорії (I-II) почнуть діяти з 1 вересня 2019 року, повідомила прес-служба заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та регіонального розвитку і ЖКГ Льва Парцхаладзе.

"Облаштування шумових смуг на трасах може справді істотно підвищити безпеку на дорогах і зменшити кількість можливих ДТП. Тому ми прописали доцільність їхнього облаштування на найбільших трасах. Норма почне діяти у вересні", - наводяться в повідомленні слова Парцхаладзе.

За його твердженням, облаштування шумової розмітки може скоротити кількість ДТП у 4-6 разів.

Норма про облаштування шумової розмітки має рекомендаційний характер, проектування смуг має відбуватися з урахуванням техвимог згідно з ДСТУ 8732:2017 "Безпека дорожнього руху. Смуги шумові. Загальні технічні вимоги. Правила використання".

Зміни до ДБН В.2.3-4-2015 "Автомобільні дороги. Частина I. Проектування. Частина II. Будівництво" розроблені ДП "ДерждорНДІ".

Норми також регулюють проектування техзасобів для заспокоєння трафіку на в'їздах у населені пункти, розміщення на дорогах протизасліпних екранів, світловідбивних вставок, облаштування розривів розділових огорож, використання геосинтетичних матеріалів при будівництві доріг тощо.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ