Події

У Луценка заявили, що поїздки українських політиків до Москви - це обурливий феномен, і потрібно ухвалити закон про колабораціонізм

У генерального прокурора України у відповідь на рекомендації Адміністрації президента відреагувати на поїздки засновника "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка та голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука до Росії заявили, що кримінальні провадження за статтями про держзраду перебувають у підслідності Служби безпеки України.

"Прес-секретар президента мала би знати, що кримінальні провадження за статтями про державну зраду відносяться до підслідності СБУ, керівник якої перебуває в прямому підпорядкуванні президента України. Це в повній мірі стосується і справи про ймовірну державну зраду Віктора Медведчука", - написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Вона нагадала, що Генпрокуратура з лютого 2019 року очікує від СБУ висновків експертизи, "про що генпрокурор вже нагадав в. о. глави СБУ Івану Баканову в офіційному листі".

"Польоти інших українських діячів до Москви та їхні зустрічі з керівництвом країни-агресора - звичайно, обурливий феномен воюючої країни. Щоб покласти цьому край, ГПУ давно пропонує ухвалити закон про колабораціонізм. Без нього ні зустрічі українських політиків у Кремлі, ні фото української журналістки на фоні Красної площі самі по собі не можуть бути підставою для реєстрації кримінального провадження", - зазначила Сарган.

Раніше цього дня прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель на брифінгу в Києві наголосила на відсутності правових рішень з боку Генеральної прокуратури у зв'язку з візитами засновника "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка та голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука в Росію.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ