Події

Стан побитого оператора харківської служби теленовин важкий, проводити з ним слідчі дії не можна - поліція

 Оператор харківської служби новин "Вісті" Вадим Макарюк, якого побили ввечері 7 червня під час конфлікту на території ТЦ "Барабашово", як і раніше, перебуває у важкому стані.

"Його стан не погіршився, але він залишається важким. Вадим залишається в реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги", - повідомила журналістка "Вістей" Ганна Черненко.

За словами начальника слідчого управління ГУ НП у Харківській області Сергія Чижа, лікарі поки що забороняють проводити слідчі дії з Макарюком.

"З ним заборонено проводити будь-які слідчі дії. Тільки-но лікарі дозволять, ми невідкладно проведемо слідчі дії", - сказав Чиж на брифінгу в понеділок.

За його словами, у вечір конфлікту до райвідділу було доставлено до 20 осіб, яких опитали та відпустили. Крім того, було знайдено розбиту камеру оператора, але картки пам'яті, на яку він здійснював зйомку, в ній немає. Поліція вилучила відео з камер спостереження, зокрема й відео, на якому видно, як штовхають Макарюка. За словами Чижа, нападників було щонайменше двоє. Водночас він не відповів на запитання, чи вдалося поліції ідентифікувати особи цих людей.

Чиж повідомив, що в рамках розслідування вже допитано понад 100 свідків, призначено низку експертиз, але підозри поки що нікому не висунуто.

"Ми зробимо все, щоб у короткі терміни винних було притягнуто до відповідальності, і їм було оголошено про підозру", - пообіцяв Чиж.

Він також попросив усіх, хто став свідком нападу або має фото або відео інциденту, повідомити до поліції. За словами Чижа, в разі необхідності поліція гарантує свідкам анонімність.

Як повідомлялося, ввечері 7 червня на території ТЦ "Барабашово" стався конфлікт за участю підприємців, ветеранів АТО і представників Нацкорпусу. Внаслідок конфлікту по медичну допомогу звернулися дев’ятеро осіб, зокрема Макарюк. Його госпіталізували до реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Лікарі діагностували геморагічний інсульт, що стався внаслідок крововиливу в мозок після побиття.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) КК України.

Напад на Макарюка кваліфіковано за трьома статтями КК: ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ