Події

Німеччина виділяє EUR5 млн на гумдопомогу для жителів Донбасу через Спілку робітничих самаритян

Німеччина виділяє близько EUR5 млн на допомогу людям, які постраждали внаслідок конфлікту на сході України, через Спілку робітничих самаритян Німеччини (СРС).

Згідно з повідомленням посольства ФРН в Україні у п'ятницю, на період з 2019-го до 2021 року федеральний уряд виділив додатково EUR4,93 млн, завдяки чому загальна сума допомоги СРС в Україні сягнула понад EUR11 млн.

"Нова фаза проекту, яка імплементується з травня 2019 року, реалізується в територіальних громадах, що перебувають на підконтрольних уряду України територіях Луганської та Донецької областей (поблизу лінії розмежування). Вона служить зміцненню гарантованого забезпечення харчуванням і предметами гігієни осіб, які найбільше постраждали внаслідок конфлікту, зокрема багатьох літніх людей", - ідеться в повідомленні.

Дипломати пояснили, що інші складові проекту передбачають забезпечення будівельними, теплоізоляційними, а також паливними матеріалами осіб, котрі мешкають у найбільш не пристосованих для експлуатації в зимовий період будинках.

Крім того, діти, підлітки, літні люди й люди з інвалідністю отримують консультації та супровід соціально-психологічного характеру.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ