Події

Україна вперше увійшла до світового рейтингу працюючих бурових установок в Європі, посівши лідерські позиції

Україну вперше включено до світового індексу працюючих нафтових і газових бурових установок Baker Hughes GE Rig Count, де вона посіла лідерську позицію в Європі за кількістю задіяних у бурінні верстатів.

Як повідомила прес-служба Асоціації газовидобувних компаній України, що ініціювала включення України до цього рейтингу, в травні в Європі працювало 186 бурових верстатів (44 - морські платформи), майже половина з яких (84) здійснювала роботи в Україні.

Слідом за Україною в рейтингу йдуть Туреччина (20 працюючих верстатів) і Велика Британія (16), зазначають в асоціації.

"За останні три роки Україна здійснила важливі реформи у вітчизняному газовидобуванні, які полягали в поліпшенні регуляторного поля та модернізації профільного законодавства. Ці зміни вже помічають не лише українські, а й іноземні інвестори - наша країна стає дедалі привабливішою в їхніх очах. Включення України до індексу BHGE Rig Count є надзвичайно важливим, оскільки демонструє пожвавлення на вітчизняному ринку і є хорошим індикатором для приходу в Україну провідних газовидобувних і сервісних компаній", - зазначив виконавчий директор Асоціації газодобувних компаній України Роман Опімах.

В асоціації нагадали, що торік Україна видобула 21 млрд куб. м газу, при цьому 90% обсягів буріння припало на східний нафтогазоносний регіон, де переважна більшість запасів газу зосереджена на глибині понад 3 км, сягаючи 6 км і більше.

Індекс Rig Count складає провідна американська нафтогазова сервісна компанія Baker Hughes з 1944 року. У світі він вважається значимим показником активності нафтогазовидобувної промисловості та головним барометром споживання і попиту вуглеводнів.

Як повідомлялося, за даними Baker Hughes, кількість діючих нафтових і газових бурових установок у світі у березні 2019 року скоротилася після того, як місяцем раніше вона сягнула максимальної відмітки майже за чотири роки (з березня 2015 року). У середньому в березні у світі працювали 2213 установок проти 2306 у лютому. При цьому березневий рівень на 34 вище за показник за аналогічний місяць 2018 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ