Події

Фіндіяльність ФФУ не пов'язана з Луценком, його сином або оточенням

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, його син Олександр і оточення сина не мають стосунку до подій навколо Будинку футболу і Української асоціації футболу (раніше - Федерація футболу України), повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"... змушена спростувати інформацію про причетність як самого Юрія Луценка, так і його сина до діяльності ФФУ і, тим більше, до фінансових операцій цієї установи. Крім того, згаданий в новині Денис Морозенко не входить до близького оточення сина генпрокурора Олександра, його призначенню на посаду в ФФУ в 2015 році не сприяв нинішній генеральний прокурор і - бінго! - він не був свідком на весіллі сина Луценка", - написала Сарган на сторінці в Фейсбуці, спростувавши інформацію, що з'явилася, нібито про причетність людини, що пов’язана з генпрокурором і його сином, до можливих зловживань при закупівлі для будівництва футбольних полів зі штучним покриттям.

Вона також вказала, що 31 травня поточного року слідчий суддя Солом'янського райсуду Києва, розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання генпрокурора Луценка про проведення обшуку в рамках кримінального провадження, внесеного в ЄРДР за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК, постановив: "... про дозвіл на обшук за місцем здійснення діяльності громадської спілки "Федерація футболу України".

Як повідомлялося, 14 червня 2018 року в НАБУ повідомили, що детективи розслідують можливі зловживання посадових осіб при закупівлі за рахунок державного бюджету робіт і послуг з будівництва футбольних полів зі штучним покриттям. Відомості були внесені в ЄРДР з правовою кваліфікацією ст.366-1 (декларування недостовірної інформації), ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тоді керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький, який є і першим віце-президентом Федерації футболу України (ФФУ), повідомив, що розслідування НАБУ стосується президента ФФУ, народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Павелка.

Телепроект журналістських розслідувань BIHUS.info повідомляв, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України прописав у вимогах для закупівлі штучної трави норми, під які в Україні підходить тільки ТОВ "ФФУ Продакшн". Крім цього, в розслідуванні повідомляється, що ціна трави від "ФФУ Продакшн" на 3-4 євро за кв.м дорожче, ніж у фірм-конкурентів, які свою продукцію поставляють в Україну з-за кордону.

Крім того, в кінці 2018 року ЗМІ повідомляли, що менш ніж за місяць "ФФУ Продакшн" виграла велику частину з 300 тендерів із закупівлі штучних футбольних полів, що проводилися без відкритих аукціонів.

5 червня 2019 року детективи НАБУ проводили обшуки в будівлі Федерації футболу України (нині - Українська асоціація футболу). "Слідчі дії санкціоновані ухвалою суду і проводяться в рамках розслідування можливих зловживань при закупівлі за кошти державного бюджету робіт і послуг з будівництва футбольних полів зі штучним покриттям", - йдеться в повідомленні на сторінці НАБУ в соцмережі Фейсбук.

Попередня правова кваліфікація - ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК, обшуки узгоджені з генеральним прокурором України.

Агентству "Інтерфакс-Україна" в Українській асоціації футболу підтвердили проведення слідчих дій в Будинку футболу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ