Події

Серійного злодія церковного майна затримала поліція Київщини

Під час проведення комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу та затримали чоловіка, який скоїв крадіжки церковного майна в декількох релігійних установах Київської області, повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції України в області.

"Злодієм виявився 30-річний житель Харкова, раніше судимий за аналогічні злочини. Правоохоронці перевіряють чоловіка ще з 74 крадіжок церковного майна в області", - повідомляється на сторінці обласного главку Нацполіції в соцмережі Фейсбук у вівторок.

У поліції зазначили, що деякі викрадені ікони вже впізнали священнослужителі.

"Так, наприклад, священнослужитель зі Святоуспенської церкви в селі П'ятигори Тетіївського району впізнав викрадену стародавню дерев'яну ікону Божої матері Скоропослушниці, на полотні мішковини, яка має золоте напилення і важить близько 40 кілограм. Власність поліцейські вилучили", - розповіли в поліції Київської області.

Слідчі розслідують матеріали кримінального провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до шести років.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ