Події

Нацкорпус провів акцію "Паспорт добровольцю!" під адміністрацією Зеленського

 Активісти "Національного корпусу" і представники ветеранських організацій у вівторок удень у центрі Києва провели мітинг-пікет "Паспорт добровольцю!" з вимогою до президента України Володимира Зеленського спростити процедуру надання громадянства України добровольцям - громадянам іноземних держав, котрі воюють на Донбасі на українському боці.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після збору на майдані Незалежності під однойменною стелою вони організованою колоною вирушили на вул. Банкову до будівлі Адміністрації президента України.

Протестувальники вимагали внести зміни до указу президента № 215/2001 для спрощення процедури прийняття до громадянства іноземних добровольців, зокрема звільнити їх від обов'язку подавати "довідку про несудимість", видану країною походження, і скоротити термін розгляду поданих документів.

Відповідний законопроект дуже довго розглядають у Верховній Раді, тому вони вимагають від Зеленського як від президента України підписати відповідні укази.

"Герої російсько-української війни точно більше заслужили бути громадянами України, ніж (екс-президент Грузії та колишній глава Одеської ОДА Міхеіл - ІФ) Саакашвілі", - повідомили організатори у Facebook.

Протестувальники вимагають створити робочу групу, яка надаватиме допомогу в набутті добровольцями громадянства.

"Зеленський - не будь ЗЕрошенком! Надай громадянство тим, хто його заслужив!" - скандували учасники акції біля Адміністрації президента.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ