Події

Двом поліцейським, які стріляли в дитину, оголошено про підозру

Двом працівникам патрульної поліції Переяслав-Хмельницького Київської області, які влучили в п'ятирічного хлопчика з вогнепальної зброї, повідомили про підозру, інформує прес-служба прокуратури Київської області.

"За процесуального керівництва прокуратури Київської області, сьогодні, 2 червня, слідчими Державного бюро розслідувань двом поліцейським повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.28, ст.128 КК України, а саме в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, скоєному за попередньою змовою групою осіб", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що зазначені працівники патрульної поліції 31 травня в Переяслав-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої.

"Надалі домовилися постріляти з вогнепальної зброї по металевим банкам і іншим предметам, розташованим у місці, де могли знаходитися люди. В результаті здійснення пострілів потрапили в малолітнього хлопчика, який у цей час перебував на дитячому майданчику біля будинку, де розважалися поліцейські", - додали правоохоронці.

Наразі прокуратура готує клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту і утримання під вартою і відсторонення від займаних посад.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, в суботу, 1 червня, в м.Переяслав-Хмельницький Київської області 5-річний хлопчик потрапив в реанімаційне відділення з пораненням голови.

Як повідомив в суботу відділ комунікації поліції в Київській області, було встановлено, що травму дитина отримала у дворі за місцем проживання.

Пізніше слідчі теруправління Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого в Києві, почали кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень працівниками Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області 5-ти річному хлопчику.

За інформацією бюро, 31 травня в реанімаційне відділення КНП "Переяслав-Хмельницький ЦРЛ" був доставлений хлопчик з тілесними ушкодженнями у вигляді важкої закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньо-мозкової гематоми і перелому скроневої кістки.

Згідно даних правоохоронців, 31 травня близько 16:00 четверо неповнолітніх дітей гуляли поруч з місцем свого проживання. Під час відпочинку 5-річний хлопчик з необережності послизнувся і впав на асфальтобетонне покриття та камінь, в результаті чого отримав травму голови.

"Відповідно до проведеного оперативного втручання медичних працівників встановлено наявність у малолітнього проникаючих вогнепальних тілесних ушкоджень голови", - розповіли в ДБР.

З огляду на цю інформацію, поліцейські провели додатковий огляд місця події, після чого заявили про можливу причетність до нанесення вогнепальних тяжких тілесних ушкоджень дитині двох працівників Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ