Події

Суд повернув кошти до держбюджету за невиконання підприємством "Промоборонекспорт" контракту з Міноборони на поставку військової продукції

Господарський суд Києва за поданим позовом військової прокуратури проти держпідприємства "Промоборонекспорт" повернув до державного бюджету грошові кошти за невиконання контракту з Міністерством оборони з постачання військової продукції, повідомила прес-служба Генпрокуратури.

"Рішенням Господарського суду міста Києва позов прокуратури задоволено, з зазначеного підприємства до державного бюджету стягнуто інші передоплати в сумі 10,5 млн грн і більше 3,6 млн грн штрафних санкцій за зрив останнім виконання державного контракту на поставку продукції військового призначення", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, отримана від оборонного відомства в листопаді 2017 передоплата в розмірі близько 33 млн грн на рахунок замовника не надійшла. Після цього Головна військова прокуратура в 2018 році подала позов до суду про стягнення з вказаного підприємства проавансованих Міноборони України коштів і 7,2 млн грн штрафних санкцій за невиконання умов контракту.

Після позову прокуратури в суд підприємство добровільно повернуло до державної казни понад 22 тис. грн до винесення рішення суду.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ