Події

Харківська, Рівненська та Волинська області очолили рейтинг регіонів України за 2018 рік

 Харківська область, облдержадміністрацію якої очолює Юлія Світлична, стала першою серед областей України в рейтингу соціально-економічного розвитку в 2018 році за версією Кабміну, свідчать оприлюднені на сайті Мінрегіонбуду результати моніторингу.

"Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України розрахувало загальну рейтингову оцінку регіонів за 62 показниками, що згруповані за 12 напрямами. За результатами оцінки Харківщина підтвердила своє перше місце за напрямом "Доступність і якість послуг у сфері освіти", а також посіла другі місця за напрямами: "Розвиток малого та середнього підприємництва", "Відновлювана енергетика та енергоефективність" і "Соціальний захист і безпека", - зазначають у Харківській ОДА.

На другому місці в рейтингу областей Рівненська область, на третьому - Вінницька. Закривають п'ятірку перших Дніпропетровська та Чернівецька області.

Найнижчий рядок рейтингу займає Луганська ОДА. За перед нею - Донецька, Чернігівська, Одеська та Миколаївська області.

Харківщина вже три роки поспіль очолює рейтинг областей Кабміну. Рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів було засновано в 2015 році. На підставі даних статистики областям виставляють оцінки щоквартально за 27 показниками в 6 напрямах і щорічно за 64 показниками у 12 напрямах. Така оцінка - елемент нової системи моніторингу реалізації державної регіональної політики та визначення динаміки змін. Показники рейтингу - індикатор ефективності управлінських рішень на центральному та місцевому рівнях.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ