Події

Житель Харківщини, який брав участь у НЗФ "ДНР", засуджений до 3,5 років в'язниці

Чугуївський міський суд Харківської області визнав винним 42-річного місцевого жителя в участі в діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України) та незаконному носінні, зберіганні, придбанні боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

"Чоловіка засуджено до 3 років і 6 місяців позбавлення волі ... Наразі вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження. На вимогу прокуратури зловмисник знаходиться під вартою", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як було встановлено, в березні 2015 року чоловік вступив до одного з незаконних збройних формувань (НЗФ) "ДНР". Його призначили бійцем у званні рядового в бригаді мотострілецького батальйону, який дислокувався в Горлівці, незаконно передали в користування автомат "Калашникова", набої до нього та боєприпаси, а також видали форму і військове спорядження.

Окрім облаштування окопів і бліндажів та чергування на блокпостах, в обов'язки засудженого входило проведення фільтраційних заходів з метою виявлення тих, хто не підтримує ідею створення і функціонування т.зв. ДНР, і їх нейтралізації. Крім того, він стежив за пересуванням військовослужбовців і військової техніки Збройних сил України.

З підконтрольної бойовикам території він незаконно привіз 140 бойових патронів, які зберігав за місцем проживання. Ці патрони були вилучені під час проведення санкціонованого судом обшуку.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ