Події

Грицак: СБУ документує всі факти репресій окупантів проти кримських татар

Служба безпеки України документує всі факти репресій окупантів проти кримських татар і українських патріотів, повідомив прес-центр СБ України.

"Їх (патріотів - ІФ) героїчні дії наближають час повернення Криму до України. Ми переможемо, тому що правда за нами, а винні будуть покарані", - сказав глава СБУ Василь Грицак під час офіційних заходів із вшанування пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу.

Грицак заявив, що СБУ послідовно розсекречувала архівні документи, які доводять факт геноциду кримських татар керівництвом радянської влади.

Також глава СБУ зазначив, що тільки з набуттям Україною незалежності кримські татари змогли повернутися на батьківщину і фактично з нуля відновлювати своє життя.

"Сьогодні вже путінський (президент Росії Володимир Путін - ІФ) тоталітаризм цинічно намагається знищити ці досягнення злочинною окупацією Криму", - підкреслив Грицак.

Як повідомлялося, постійний представник України в ООН Володимир Єльченко направив генсеку ООН Антоніу Гутеррішу і державам-членам офіційну заяву Меджлісу кримськотатарського народу з закликом про визнання геноцидом депортацію 1944 року.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ