Події

На 14 конезаводах України через голод масово вмирають коні - громадські активісти

 Громадська організація "Давайте разом" заявляє, що на 14 конезаводах України масово вмирають коні через брак кормів, і вимагає відставки керівництва держпідприємства "Конярство України".

"На 14 конезаводах України розпочався масовий мор коней. Вже декілька місяців не надходять корми для годівлі коней. З відчаю кінні заводи наміряються продати коней рисистих і верхових порід на бійню", - йдеться в повідомленні організації у вівторок.

Водночас активісти зазначають, що у чиновників ДП "Конярство України" є гроші на "маєтки, дорогі авто, закордонний відпочинок, але лише не на корми для тварин і на зарплату для працівників конезаводів".

Через це ГО "Давайте разом" у середу, 15 травня, об 11:00 розпочне пікет біля Міністерства аграрної політики та продовольства (вул. Хрещатик, 24) з вимогами негайно забезпечити кормами всі 14 конезаводів України, звільнити директора ДП "Конярство України" Олександра Войного та його заступників і здійснити перевірку фінансово-господарської діяльності ДП "Конярство України" та 14 конезаводів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ