Події

Директор НАБУ взяв час для підготовки документів, по суті допиту не відбулося

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник під час візиту до Генеральної прокуратури вирішив власноруч давати свідчення як свідок у справі про начебто втручання у вибори США і взяв час для підготовки документів.

Як повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у п'ятницю на своїй сторінці в соцмережі Facebook, на початку допиту директор НАБУ заявив про те, що хоче давати свідчення власноручно (ч. 7 ст. 224 КПК), і для цього йому потрібен час для викладу показань власноруч і надання підтверджувальних свідчення документів.

"Заява відображена в протоколі та на цьому слідча дія завершена. Крім цього, А.Ситник зазначив про те, що на даний час при поставленні будь-яких запитань буде користуватись таким правом", - написала Л.Сарган.

За її словами, також було складено протокол про попередження щодо нерозголошення даних попереднього розслідування.

"Тобто по суті допиту не відбулося. Директор НАБУ залишив приміщення ГПУ відразу після спілкування з прокурором", - додала прес-секретар генпрокурора.

Раніше цього дня А.Ситник прибув на допит до Генпрокуратури як свідок у справі про начебто втручання у вибори президента в США.

Перед початком допиту директор НАБУ сказав журналістам: "Жодних офіційних листів або міжнародно-правових доручень до якогось правоохоронного чи державного органу США ми не надсилали, на відміну від Генпрокуратури".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ