Події

Міжнародний трибунал заслухає позов України щодо інциденту в Керченській протоці

Міжнародний трибунал з морського права в п'ятницю заслухає позов України у справі про інцидент у Керченській протоці, повідомила "Інтерфаксу" прес-секретар трибуналу Юлія Ріттер.

"Слухання відбудуться 10 травня", - сказала вона.

За словами Ю.Ріттер, самого рішення в п'ятницю ще не буде. "Спочатку будуть слухання. Рішення буде ухвалено пізніше, і його зачитають на окремому засіданні", - сказала вона. Дата цього засідання поки що не відома, додала Ю.Ріттер.

Представник прес-служби трибуналу зазначила, що минулого тижня у відомстві отримали ноту російського посольства в Німеччині, в якій дипломати з РФ пишуть, що відмовляються брати участь у слуханнях.

Як повідомлялося, 16 квітня Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права по тимчасові заходи стосовно Росії для звільнення українських моряків і суден, затриманих у Керченській протоці в листопаді 2018 року. МЗС України зазначало, що відповідно до Конвенції ООН з морського права військово-морські судна та їхній персонал мають абсолютний імунітет, який передбачає, що іноземні держави не можуть їх заарештовувати, затримувати та судити.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ