Події

Незаконно приватизовані 8 га лісу під Харковом повернуті державі

Харківський районний суд Харківської області задовольнив позовні вимоги прокурора про повернення у власність лісгоспу незаконно відчужених земель.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, йдеться про 8 га земель лісового фонду на території Будянської селищної ради, які в 2008 році Харківська райдержадміністрація виділила як землі запасу у власність 4 громадянам для ведення особистого селянського господарства.

"Виділення ділянок відбулося всупереч вимогам законодавства, оскільки вони тривалий час перебували в постійному користуванні ДП "Жовтневий лісгосп" та на них розташований багаторічний листяний ліс", - йдеться в повідомленні.

Одразу після отримання земель нові власники продали свої ділянки громадянину іншої держави.

Щоб повернути лісові угіддя державі, прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання незаконними та скасування розпоряджень райадміністрації про виділення земель, визнання недійсними державних актів на право власності, витребування і повернення ділянок, скасування їх державної реєстрації. Наразі позовні вимоги прокурора задоволені в повному обсязі. Триває час на апеляційне оскарження судового рішення.

Крім того, за фактом незаконної передачі лісу в приватні руки триває досудове розслідування.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ