Події

Зеленський: Ми шануємо та схиляємося перед усіма, хто боровся проти нацизму й загинув за Україну за років Другої світової війни

Новообраний президент України Володимир Зеленський зазначає, що в День пам'яті та примирення 8 травня в Україні вшановують і схиляються перед усіма, хто боровся проти нацизму й загинув за Україну за років Другої світової війни.

На своїй сторінці у Facebook у середу він розмістив фотографію разом із нагородженим численними орденами та медалями учасником Другої світової війни, капітаном першого рангу морської піхоти ВМФ СРСР Іваном Залужним (який втратив єдиного онука Івана Гутніка-Залужного під час війни на Донбасі) та Параскою Зеленчук-Потяк, яка в 13 років стала зв'язковою в УПА, передавала інформацію і провіант.

На цій фотографії ветерани тиснуть одне одному руки в присутності В.Зеленського.

Новообраний президент наголосив, що в Україні шанують кожного, хто віддав своє життя заради миру. "Миру, якого сьогодні так потребує Україна. Миру, запорукою якого стане єдність усіх українців. Для того, щоб у майбутньому нас об'єднували тільки перемоги", - зазначив В.Зеленський.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ