Події

Більше ніж 1,2 тис. масових заходів заплановані в Україні на 9 травня, порядок забезпечуватимуть понад 16 тис. правоохоронців

В Україні в четвер відбудеться більше ніж тисяча масових заходів, приурочених до 9 травня, правопорядок забезпечуватимуть понад 16 тисяч правоохоронців, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ країни і закликають громадян утриматися від використання забороненої символіки та будь-яких протиправних дій.

Як розповів у середу на брифінгу в Києві радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, усі підрозділи МВС переведено на посилений варіант несення служби.

"Загалом на 9 травня в Україні заплановано понад 1200 заходів... до охорони громадського порядку і несення служби... буде залучено 16 тисяч 600 поліцейських... планується, що в масових заходах візьмуть участь більше ніж 600 тисяч учасників", - розповів радник міністра.

Він запевнив, що МВС докладе всіх зусиль для недопущення будь-яких провокацій і порушень під час масових заходів.

"Ми не дамо жодних шансів проросійським або внутрішнім деструктивним силам цього дня здійснити ті чи інші провокації", - сказав З.Шкіряк.

Він також додав, що цими днями відзначається "активізація країни-агресора". "Це використовується для того, щоб підірвати нашу країну зсередини, здійснити ті чи інші дестабілізаційні дії. Запевняємо, це не вдасться зробити", - сказав З.Шкіряк.

Радник міністра також нагадав про заборону використання символіки комуністичного та нацистського режимів.

Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко, у свою чергу, уточнив, що за використання георгіївської стрічки передбачено адміністративну відповідальність, а за використання нацистської та комуністичної символіки - кримінальна.

У свою чергу спікер Нацполіції України Ярослав Тракало повідомив, що до Київської міськадміністрації надійшло п’ять заявок на проведення заходів, приурочених до 9 травня. "У Києві заплановано декілька маршів із покладанням квітів, а також мітинги. Переважно це заходи в центрі столиці. Заявлена кількість учасників - понад 10 тисяч людей. Громадську безпеку забезпечуватимуть близько 2 тисяч поліцейських, групи документування та вибухотехніки", - зазначив Я.Тракало.

Він також розповів, що в центрі столиці поліція здійснюватиме так звані фільтраційні заходи: посилення перевірок буде там, де очікується найбільше скупчення людей - Арсенальна площа, вулиця Мазепи, парк Вічної слави, Софійська та Європейська площі, майдан Незалежності, алея Героїв Небесної Сотні, вулиці Михайлівська та Трьохсвятительська.

Я.Тракало також звернув увагу водіїв на те, що у зв'язку з проведенням масових заходів буде перекрито рух автотранспорту: вулиця Грушевського від Кріпосного провулка до ст. метро "Арсенальна", вулиця Мазепи від ст. метро "Арсенальна" до Площі слави, вулиця Лаврська від площі Слави до перехрестя вулиць Лаврської та Цитадельної, алея Героїв Крут від Паркової алеї до площі Слави.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ