Події

У Стамбулі в червні відбудуться повторні вибори мера

Центрвиборчком Туреччини скасував підсумки виборів мера в Стамбулі, на яких уперше за багато років перемогла опозиція, повідомляє в понеділок агентство "Анадолу".

Повторні вибори призначені на 23 червня, зазначає агентство. Раніше ЦВК Туреччини визнав перемогу кандидата від опозиційної Республіканської народної партії (РНП) Екрема Імамоглу, він вступив на посаду мера Стамбула 17 квітня.

Прохання щодо проведення повторних виборів подавала правляча Партія справедливості і розвитку (ПСР) і її союзник - ультраправа Партія націоналістичного руху. Вони стверджували, що у виборах взяли участь близько 40 тис. людей, які не мають права голосу, а працівники багатьох виборчих дільниць призначалися в обхід правил.

Суперником Е.Імамоглу від Партії справедливості і розвитку був екс-спікер парламенту Туреччини Біналі Їлдирим. Розрив між конкурентами на виборах склав менше 14 тис. голосів.

За підсумками місцевих виборів у Туреччині, які пройшли 31 березня, правляча Партія справедливості і розвитку втратила позиції в Анкарі та Стамбулі.

Перемога опозиції в Стамбулі, як зазначали спостерігачі, стала тривожним сигналом для прихильників президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, які протягом багатьох років утримували за собою пост мера цього міста.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ