Події

Керівництво України привітало піхотинців із професійним святом

Лідери України привітали воїнів-піхотинців із професійним святом.

"Сьогодні ми вперше на державному рівні вітаємо ... українських піхотинців. Саме вони складають основу бойової могутності Сухопутних військ Збройних Сил України та є славою українського війська. Саме вони, загартовані в боях із російським агресором, щоденно демонструють стійкість, непереможний характер, відвагу та мужність, доводячи, що немає такої сили, яка може здолати їх волю до перемоги", - йдеться у привітанні президента України Петра Порошенка.

За його словами, завдяки самовідданій службі військовослужбовців-піхотинців механізовані, мотопіхотні та гірничо-штурмові військові частини й підрозділи стали потужною силою, яка поєднує професіоналізм, високий моральний дух особового складу, сучасне озброєння і техніку.

П.Порошенко висловив упевненість, що готовність піхоти до негайного виконання завдань, спрямованих на захист незалежності та територіальної цілісності України, й надалі залишатиметься "могутнім гарантом обороноздатності нашої держави".

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що разом із загальним реформуванням Збройних сил у піхотних підрозділах також проводиться модернізація.

"Наша стратегічна мета – членство в НАТО, а отже, ми наполегливо працюємо над приведенням стандартів українського війська у відповідність із стандартами Альянсу. Українська армія вже входить до числа найсильніших армій Європи та світу, й ми мусимо продовжити рух у цьому напрямі. Сфера безпеки та оборони є безумовно пріоритетною для уряду, адже йдеться про саме існування нашої держави", - зазначено у вітанні глави уряду.

Міністр оборони Степан Полторак на своїй сторінці у Facebook зазначив, що українська піхота "героїчно, гідно, відважно та рішуче виконує складні бойові завдання" в складі Операції об'єднаних сил.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ