Події

В ЄС шкодують про відкликання США підпису під договором про торгівлю зброєю

Рішення США відкликати свій підпис під Міжнародним договором про торгівлю зброєю не сприятиме зусиллям щодо запобігання незаконного обігу та боротьбі з витоком звичайних озброєнь, заявив офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС).

"ЄС і надалі закликатиме всі держави, зокрема, основних експортерів і імпортерів зброї, негайно приєднатися до Договору про торгівлю зброєю", - йдеться в комюніке, поширеному в суботу в Брюсселі.

У документі підкреслюється, що Європейський союз рішуче підтримує Міжнародний договір про торгівлю зброєю, який є "ключовим багатостороннім інструментом, спрямованим на зміцнення відповідальності та прозорості в міжнародній торгівлі зброєю, а також на запобігання та викорінення незаконної торгівлі, що сприяє міжнародним зусиллям щодо забезпечення миру, безпеки і стабільності".

У ЄВС зазначають, що всі 28 держав-членів ЄС приєдналися до цього договору і "сповнені рішучості домагатися його цілей, загальної ратифікації та імплементації".

У Брюсселі вказують на те, що "нерегульована торгівля зброєю продовжує завдавати великі страждання в багатьох частинах світу, розпалюючи конфлікти, тероризм і організовану злочинність".

За даними ЄВС, стрілецька зброя і легкі озброєння вбивають близько 500 тис. осіб щорічно на додаток до жертв інших видів звичайної зброї.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ