Події

Чеське радіо вибачилося за заголовок у статті про Зеленського

Керівництво Чеського радіо (Český rozhlas) вибачилося за заголовок у статті про Володимира Зеленського, який здобув перемогу на президентських виборах в Україні. Про це йдеться в листі директора радіостанції Петра Шабату українському посольству в Празі, яке обурилося заголовком "Єврей на чолі українських фашистів".

За словами Шабату, зміст статті є правильним і коректним. "Я не бачу аргументів, чому ми мали б усунути текст з сайту Чеського радіо або з радіоархіву", - сказав він.

При цьому керівник радіостанції зазначив, що заголовок статті був змінений на "Ян Фінгерланд - єврей на чолі України". За його словами, попередній заголовок був іронічним, а всі читачі мали це зрозуміти, якби повністю прочитали матеріал. "Ці припущення виявилися помилковими. Якщо формулювання заголовка когось зачепило, у мене це викликає жаль і я за це приношу вибачення", - уклав він.

21 квітня в Україні відбувся другий тур президентських виборів. Він був оголошений за результатами першого туру, в якому ніхто з 39 кандидатів не зміг набрати необхідних 50% голосів виборців. До другого туру пройшли чинний президент країни Петро Порошенко і актор Володимир Зеленський.

Після підрахунку 100% бюлетенів, ЦВК України оголосив Зеленського переможцем в боротьбі за президентське крісло. Він набрав рекордні 73,22% голосів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ