Події

В ООН жахнулися умовами в центрах для мігрантів в Лівії

ООН вказує на погіршення ситуації в центрах утримання мігрантів в Лівії на тлі зіткнень, які відбуваються в країні , повідомляє в середу Associated Press з посиланням на представника генсека ООН Стефана Дюжарріка.

"Ситуація в центрах утримання стає все гірше. Надходять повідомлення про те, що охоронці збігають зі своїх посад і залишають людей замкненими зсередини", - заявив Дюжаррік. Він зазначив, що в один із центрів уже чотири дні не постачають питної води.

За його словами, нещодавно зіткнення відбувалися поблизу розташованого в 20 км від Триполі центру утримання мігрантів, в якому живуть близько 890 осіб. Дюжаррік заявив, що озброєні люди завдали значної шкоди центру. Про жертви серед мігрантів не повідомляється.

За даними ООН, усього в центрах утримання мігрантів, розташованих поблизуі зіткнень між протиборчими силами в Лівії, перебувають близько 3,6 тис. людей. Через Лівію проходять тисячі мігрантів, що біжать в Європу. Багатьох з них беруть у полон збройні угруповання, зазначає AP.

Наразі в Лівії загострився конфлікт між двома протиборчими сторонами, які намагаються об'єднати країну під своїм головуванням: "східною" владою країни, яка спирається на підтримку Лівійської народної армії командувача Халіфи Хафтара, і урядом національної злагоди, сформованим за підтримки ООН.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ