Події

В УПЦ (МП) заявляють про захоплення храму на Рівненщині прибічниками ПЦУ

В Українській православній церкві (Московського патріархату) заявляють, що в с. Поліському Рівненської області активісти Православної церкви України штурмом захопили Свято-Михайлівський храм.

"17 квітня, активісти "ПЦУ" штурмом, за допомогою бійки і лома, захопили Свято-Михайлівський храм у с. Поліське Березнівського району Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ. Як повідомили інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ очевидці, очолювали беззаконні дії прибічників "ПЦУ" безпосередньо начальник районного відділення поліції та сільський голова", - повідомляється на сайті УПЦ (МП).

В УПЦ (МП) стверджують, що привід для провокаційних дій активістів Православної церкви України дав голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко, який "зареєстрував громаду "ПЦУ" на основі особистих даних релігійної Свято-Михайлівської громади УПЦ". "Підтримує цю конфліктну ситуацію голова Березнівської райдержадміністрації Віталій Люшин", - йдеться в повідомленні.

"Саме з цими так званими документами, за словами очевидців, сьогодні і зібралися біля Свято-Михайлівського храму УПЦ в селі Поліське агресивно налаштовані прибічники "ПЦУ" - заявили, що відтепер храм їхній, і штурмом, б'ючи вірян і ламаючи церковні двері ломом, захопили храм", - заявили в УПЦ (МП).

У повідомленні також стверджується, що настоятель громади УПЦ (МП) отець Стефан Корольчук після спілкування з начальником відділення поліції Березнівського району Андрієм Кушиком потрапив до лікарні з інсультом.

Наразі агентство " Інтерфакс-Україна" не має інформації про інцидент від поліції Рівненської області.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ