Події

Група "1 + 1 Медіа" подала в суд позов до Порошенка

ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1 + 1" у вівторок подала позовну заяву до Печерського районного суду Києва до президента України Петра Порошенка, а також до ТОВ "Видавничий дім "Медіа-ДК" про захист ділової репутації, зобов'язанні спростувати недостовірну інформацію та відшкодування моральної шкоди у зв'язку з поширенням недостовірних, на думку медіагрупи, повідомлень.

Згідно з повідомленням на сайті "Телевізійна служба новин" (ТСН, телеканалу "1 + 1"), у своєму позові медіагрупа просить суд визнати недостовірними і такими, що порушують ділову репутацію низку інформаційних повідомлень, розповсюджених П.Порошенком на своїй офіційній сторінці в Facebook, а також озвучених на зборах громадян, і ТОВ "Видавничий дім "Медіа-ДК"- на сайті nv.ua, забезпечити їх спростування протягом семи днів з дня набрання судовим рішенням законної сили.

Група "1 + 1 Медіа" також просить стягнути з президента П.Порошенка відшкодування моральної шкоди в сумі 1 млн грн. Ці кошти компанія має намір перерахувати до фонду допомоги армії "Повернись живим".

"На думку медіагрупи, інформація, поширена Петром Порошенком в Facebook-публікації, а також новина на підставі інтерв'ю президента радіо НВ за посиланням створює помилкове уявлення, що інформаційна діяльність телеканалу носить негативний, необ'єктивний і упереджений характер і, ймовірно, пов'язана з порушеннями закону, оскільки на медіа, за словами президента, впливає і чинить тиск власник телеканалу, який "оголосив війну державі", тобто шкодить усім громадянам України. Це негативно впливає на ділову репутацію групи ..., підриває авторитет і довіру до інформаційної діяльності, дискредитує медіахолдинг в очах глядачів і партнерів, зокрема, міжнародних", - переконані в медіахолдингу.

У повідомленні зазначено, що в публікації і відео П.Порошенко фактично зазначає, що телеканал "1 + 1" здійснює свою діяльність всупереч вимогам законодавства, редакційній політиці телеканалу і вимогам журналістської етики, поширюючи неправдиву недостовірну інформацію, а також стверджує, що журналісти і співробітники телеканалу діють під тиском, впливом і залякуванням кінцевого бенефіціарного власника.

"... поширена інформація не відповідає дійсності. Свою діяльність 1 + 1 медіа здійснює відповідно до законодавства України, а також керуючись редакційним статутом ТОВ "ТРК "Студія 1 + 1", який передбачає, що її власник не має права втручатися у творчу діяльність, а телеканал "1 + 1" не має ніяких зобов'язань перед політичними партіями та окремими політиками. Під час виборчих кампаній телеканал не віддає переваги жодній політичній силі, дотримуючись принципу рівних можливостей та паритетності. Співробітники телеканалу "1 + 1" діють самостійно і не піддаються втручанню з боку кінцевого бенефіціара, а також будь-якого впливу або залякування", - заявляють у медіахолдингу.

Група підкреслює, що доказів на підтвердження своїх слів П.Порошенко не надав, вибачень журналісти не почули. "Президент не скористався такою можливістю і тоді, коли без запрошення, користуючись своїм статусом глави держави, фактично "окупував" прямий ефір програми "Право на владу", на подив редакційної групи та ведучих", - сказано в повідомленні.

"... журналісти і всі співробітники 1 + 1 медіа мають кожен свої політичні уподобання, їх ніхто не змушує, не залякує, не нав'язує своєї думки, в своїй роботі вони керуються загальноприйнятими стандартами. ... Сподіваємося, що права телеканалу і честь медіагрупи будуть захищені", - підсумували в медіахолдингу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ