Події

Новий орендар кінотеатру "Київ" збільшить надходження від оренди до бюджету міста в 45 разів

У понеділок на відкритому аукціоні з оренди приміщення кінотеатру "Київ" перемогло ТОВ "Сінема-Центр", повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Переможцем відкритого конкурсу на оренду приміщення кінотеатру "Київ" на відкритому аукціоні стало ТОВ "Сінема-Центр", з пропозицією в 2 119 000 дол на місяць без ПДВ", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, надходження в бюджет столиці від оренди приміщення збільшаться в 45 разів. Як відомо, попередній орендар платив 47 тис. грн в місяць за оренду приміщення кінотеатру.

"Кінотеатр Київ - це перлина столиці і знаковий для всіх городян кінотеатр. Тому для нас важливо зберегти його унікальність, його глядача, а значить - фестивальний профіль. Міська влада спільно з громадськістю, а також за рекомендаціями Департаменту культури прописала умови конкурсу так, щоб за кінотеатром надалі було збережено його фестивальні і арт-хаусні напрями. Ми очікуємо, що новий орендар буде чітко виконувати поставлені умови конкурсу, за чим місто буде пильно стежити. А кінотеатр розвивався і приносив користь усім сторонам: киянам і гостям столиці, місту та орендарям", - повідомив заступник голови КМДА Володимир Слончак.

Як зазначається, термін дії договору оренди становить 10 років. Протягом цього терміну Київська міська рада не буде приймати рішення про приватизацію цього об'єкта. У разі невиконання орендарем умов договору, питання буде вирішуватися в судовому порядку.

Також заступник голови КМДА повідомив, що переможець конкурсу повинен укласти охоронний договір з департаментом охорони культурної спадщини, в якому буде чітко визначено цільове призначення будівлі - "кінотеатр".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ