Події

Екстрадованого в Україну екс-нардепа Крючкова затримали детективи НАБУ в аеропорту "Бориспіль"

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) в міжнародному аеропорту "Бориспіль" затримали екстрадованого в Україну з Німеччини колишнього народного депутата Дмитра Крючкова, підозрюваного в розкраданні коштів підконтрольних державі обленерго

Як повідомляє НАБУ на сторінці в соцмережі Фейсбук, у понеділок, 15 квітня, Д.Крючкова, підозрюваного в завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн, екстрадували з Німеччини в Україну.

"Детективи НАБУ затримали чиновника в міжнародному аеропорту "Бориспіль". Протягом 48 годин з моменту затримання суд має обрати йому запобіжний захід", - йдеться в повідомленні Нацбюро.

Зазначається, що детективи НАБУ за погодженням з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) наполягатимуть на утриманні підозрюваного під вартою з альтернативою застави в розмірі 346,22 млн грн.

Раніше цього дня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що після прибуття в Україну Д.Крючкову буде надано охорону, пред'явлено підозру і подано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, журналісти-розслідувачі телепрограми "Схеми: корупція в деталях - RFERL" стверджували, що екс-нардеп Д.Крючков через керовану ним компанію "Енергомережа" в 2015 році організовував схеми виведення коштів з державних енергопостачальних компаній (обленерго) в інтересах, зокрема, бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

Д.Крючков підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст.364 Кримінального кодексу України.

Він був затриманий у Німеччині 14 липня 2018 року, але незабаром випущений під заставу. Однак згодом Д.Крючков погодився на процедуру екстрадиції і знову піддався тюремного ув'язнення. НАБУ повідомило про підготовку пакету документів, необхідних для екстрадиції підозрюваного в Україну.

Заступник генпрокурора Євген Єнін 29 березня 2019 року повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що Генеральна прокуратура направила запит до Німеччини на екстрадицію Д.Крючкова.

Минулого тижня в САП агентству повідомили, що Д.Крючков буде екстрадований в Україну 15 квітня.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ