Події

Слідчий Генпрокуратури допитав Авакова у рамках справи про можливий замах на Януковича в 2014 році

Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова допитали 5 квітня в рамках справи про можливий замах на колишнього президента України Віктора Януковича в 2014 році, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління спецрозслідування Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

"Арсена Авакова допитали 5 квітня", - сказав С.Горбатюк у п'ятницю.

При цьому він уточнив, що глава МВС не приходив на допит, а його відвідав слідчий Генпрокуратури.

Як повідомлялося, В.Янукович, його захист у судовому процесі про держзраду, а також кілька свідків заявили про підготовлюваний на нього замах у лютому 2014 року. Так, екс-охоронець колишнього президента Сергій Бернацький стверджував, що В.Янукович планував відвідати 22 лютого 2014 року "З'їзд депутатів всіх рівнів" у Харкові, однак служба безпеки президента прийняла рішення скасувати відвідування з'їзду в зв'язку з інформацією про підготовку на нього замаху.

У 2017 році начальник Управління державної охорони (УДО) Валерій Гелетей в інтерв'ю газеті "Сегодня" заявив, що жоден факт замаху на екс-президента В.Януковича не було встановлено. "У рамках проведеного раніше службового розслідування жоден факт замаху встановлений не був. Були опитані всі військовослужбовці УДО, які перебували у складі останніх кортежів Януковича та відмовилися залишати територію України разом з ним, - ніхто не заявив про якісь замахи", - розповів В.Гелетей.

На початку грудня 2018 року стало відомо, що Генпрокуратура України має намір допитати А.Авакова у рамках справи про можливий замах на В.Януковича в 2014 році.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ