Події

Мінфін США відмовився надати демократам декларації Трампа в зазначений термін

Міністерство фінансів США не зможе надати демократам податкові декларації президента Дональда Трампа в зазначений термін, повідомив глава відомства Стівен Мнучін.

"Бюджетний комітет запросив матеріали до 10 квітня, але міністерство фінансів не зможе закінчити розгляд вашого запиту до цієї дати", - зазначив Мнучін у листі голові комітету Річарду Нілу.

Раніше голова головного бюджетного комітету Палати представників США Річард Ніл офіційно запросив податкові декларації президента Дональда Трампа з 2013 до 2018 року. Конгресмен попросив надати документи в семиденний термін - до 10 квітня.

Ніл пояснив у листі, що запит є частиною його наглядової ролі. Він зазначив, що податкова служба США (IRS) проводить політику аудиту податкових декларацій усіх діючих президентів і віце-президентів, але "поки мало що відомо про ефективність цієї програми".

IRS є частиною департаменту казначейства. У Законі 1924 року, який нечасто використовується, йдеться, що глава казначейства "повинен надати" запитані матеріали членам бюджетного комітету для їх вивчення за закритими дверима.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ