Події

Опозиція в Ізраїлі визнала поразку на виборах

Опозиція в Ізраїлі визнала поразку на виборах

(Додано після 2-го абзацу)

Єрусалим. 10 квітня. ІНТЕРФАКС - Лідери опозиційної політичної партії "Кахоль-Лаван" Бені Ганц і Яір Лапід у середу визнали поразку на парламентських виборах в Ізраїлі, повідомляє The Times of Israel.

Опозиціонери пообіцяли продовжити боротьбу за владу в Ізраїлі.

У своїй заяві вони наголосили, що "партія приймає волю народу і реальність". Однак вони вказали на те, що для недавно створеної партії "Кахоль-Лаван" отримала рекордну підтримку виборців - понад мільйон голосів.

Б.Ганц і Я.Лапід також указали на те, що вони "створили справжню альтернативу діючому уряду".

Вибори в Ізраїлі відбулися 9 квітня. Після підрахунку майже 98% голосів блок правих партій отримує 65 місць у Кнесеті зі 120. При цьому основні конкуруючі партії - правляча права партія прем'єра Біньяміна Нетаньяху "Лікуд" і опозиційний лівий альянс "Кахоль-Лаван" - отримують рівну кількість депутатських місць: по 35 місць для кожної з партій.

Президент Ізраїлю Реувен Ривлін раніше заявив, що наступного тижня почне консультації з фракціями з питання формування коаліції.

"Кахоль-Лаван" була спеціально створена в лютому цього року для участі в виборах до Кнесету на основі трьох партій - "Хосен Ле-Ісраель", "Еш атід" і "Телем".

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ