Події

Парубій взяв участь у відкритті 140-ї асамблеї Міжпарламентського Союзу в Катарі

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь у відкритті 140-ї Асамблеї Міжпарламентського Союзу, яка відбувається в столиці Катару - Досі, повідомила прес-служба апарату Верховної Ради.

"У роботі 140-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу беруть участь делегації від 163 країн на чолі зі 60 головами і 40 віце-спікерами в складі 2200 членів парламентів світу. Українська делегація пропонує для прийняття на Асамблеї свою резолюцію про неприпустимість найманства, як засобу підриву миру і порушення прав людини", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на початку церемонії А.Парубія привітав Емір Держави Катар шейх Тамім бін Хамад Аль Тані. В українській делегації на чолі з А.Парубієм також беруть участь четверо народних депутатів України.

Міжпарламентський союз (Inter-Parliamentary Union, IPU) - міжнародна організація, створена в 1889 році Фредеріком Пассі (Франція) і Рандал Кример (Великобританія). Це перший постійний форум для політичних багатосторонніх переговорів. Членами Міжпарламентського союзу є національні парламенти 163 країн світу разом з 10 регіональними парламентськими асамблеями, які є асоційованими членами. Міжпарламентський союз - найстаріша міжпарламентська міжнародна організація, яка відзначає в 2019 році 130 років.

Як повідомлялося, під час зустрічі в Києві А.Парубія з послом Катару Гаді Насером Мансуром Халіль Аль-Гаджарі сторони обговорили перспективу підписання угоди про співпрацю між українським парламентом та консультативною радою Держави Катар.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ