Події

Глава СБУ і низка правозахисних організацій домовилися про співпрацю

Глава Служби безпеки України Василь Грицак і кілька правозахисних організацій (представництво Freedom House Ukraine, громадські організації "Український інститут з прав людини" та "Експертний центр із прав людини", а також благодійний фонд "Схід-СОС") підписали в Києві меморандум про співпрацю.

Як повідомляє прес-центр СБУ, меморандум передбачає консолідацію зусиль для забезпечення ефективного запобіганням порушенням прав і свобод людини у діяльності СБУ через налагодження дієвого демократичного цивільного контролю. Крім того, будуть створені платформи для взаємодії на регіональному рівні в рамках пілотного проекту, зокрема, в Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Херсонській та Львівській областях.

"Дотримання балансу між забезпеченням прав людини і правом суспільства на безпеку є першочерговим завданням інститутів безпеки. Посилення інституційної спроможності завдяки вдосконаленню і розвитку конструктивного діалогу з громадянським суспільством і міжнародними правозахисними організаціями для нас особливо важливо в контексті перетворення СБУ на сучасну європейську спецслужбу", - зазначив В.Грицак.

У рамках взаємодії заплановано проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності співробітників СБУ, членів громадських рад та представників громадських об'єднань із питань забезпечення прав і свобод людини в діяльності органів безпеки, з'ясування і вирішення конкретних питань у цій сфері, а також з питань особливостей організації і забезпечення демократичного цивільного контролю за діяльністю СБУ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ