Події

У Львові вперше демонтують багатоповерховий житловий будинок, побудований без документів

За рішенням суду у Львові проводять демонтаж незаконно побудованого багатоповерхового будинку по вулиці Личаківській 259, повідомив на брифінгу журналістам начальник Личаківського відділу державної виконавчої служби головного управління юстиції у Львівській області Ігор Шургот.

"У будинку вже демонтували дах і проводиться руйнація не тримаючих конструкцій. Роботи з демонтажу триватимуть від місяця до двох", - розповів він.

Як розповів журналістам керівник юридичного відділу Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Львова Святослав Кіндратів, ніхто в цьому будинку квартир не купив і за час демонтажу ніхто не звертався за захистом своїх прав.

"Хочу відзначити, що в історії Львова такий великий об'єкт зносять уперше. Земельна ділянка там знаходиться в приватній власності і немає законного механізму, згідно з яким можна було б передати будинок на приватній території в комунальну власність", - сказав С.Кіндратів.

За його словами, позов щодо незаконного будівництва по вулиці Личаківській, 259 інспекція подала до суду восени 2016 року і судові процеси тривали до 18 грудня 2018 року, коли Восьмий адміністративний апеляційний суд постановив демонтувати самовільно збудований будинок.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ