Події

У Берліні не чекають швидкого вирішення питання щодо постійного членства Німеччини в РБ ООН

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас у понеділок заявив журналістам в Нью-Йорку, що питання отримання ФРН статусу постійного члена РБ ООН носить довгостроковий характер.

Німецькі ЗМІ при цьому нагадують, що ФРН уперше за сім років знову очолила по ротації РБ ООН, а Г.Маас, який прилетів у США, змінить на посту голови Ради Безпеки главу МЗС Франції Жан-Іва Ле Дріана.

"Ми подивимося, як підуть справи в довгостроковій перспективі, коли йтиметься про місця в Раді Безпеки ООН. Але звичайно, це питання дуже, дуже далекої перспективи", - цитує його слова агентство dpa.

"Ми хочемо внести свій вклад у підтримку ролі РБ ООН, яка причетна до міжнародного миру і безпеки", - зазначив міністр.

Як зазначає агентство, раніше Берлін і Париж, які послідовно головують у РБ ООН, домовилися координувати дії в цій галузі і дотримуватися спільного графіка.

У січні цього року сторони підписали в німецькому місті Ахен договір, націлений на поглиблення співпраці між двома країнами.

У рамках Ахенского договору пріоритетом спільної дипломатії оголошена кампанія за прийом Німеччини в Раду Безпеки ООН в якості його повноправного члена.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ