Події

Прокуратура через суд вимагає повернути селищній раді Нової Водолаги більше 56 га сільгоспугідь, незаконно переданих в оренду

Першотравнева місцева прокуратура Харківської області направила до господарського суду області позовну заяву про визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держземагентства та визнання недійсними та скасування державної реєстрації договорів оренди земель вартістю понад 3,6 млн.грн. на території смт Нова Водолага Харківської області та повернення ділянок у розпорядження селищної ради.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, йдеться про 56 га землі сільськогосподарського призначення на території Нововодолазької селищної ради.

"Ділянки фермер отримав в оренду на 49 років за рахунок земель державної власності в 2014 році. Однак, ці сільгоспземлі ГУ Держземагентства в області виділило незаконно, зокрема, без проведення передбачених чинним законодавством торгів. Оскільки підприємець вже мав у користуванні понад 5 тис. га сільськогосподарських земель, він не мав права на безкоштовне отримання додаткових ділянок", - зазначив керівник місцевої прокуратури Роман Травкін.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ