Події

Держкомтелерадіо не дав дозвіл на ввезення до України 10 російських книг

Державний комітет телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) відмовив компаніям ТОВ "Форс Україна", ТОВ "Якабу Трейд", ТОВ "Ельга-Україна" у видачі дозволів на ввезення з території Росії 10 книг, в яких присутні ознаки пропаганди держави- агресора.

Як повідомила прес-служба комітету, відмову надано на підставі висновку експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції.

"Держкомтелерадіо відмовив ТОВ "Форс Україна", ТОВ "Якабу Трейд", ТОВ "Ельга-Україна" у видачі дозволів на ввезення з території РФ 10 книг, в яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора", - зазначено в повідомленні.

Зазначається, що ознаки пропаганди держави-агресора, її органів влади й імперських геополітичних доктрин виявлено в книгах московських видавництв ТОВ "Альпина Паблишер", ТОВ "Олімп-Бізнес", ТОВ "Манн, Іванов і Фербер".

"Це, зокрема, книги з економіки та менеджменту, у яких рекламується діяльність російських кампаній, до яких в Україні застосовано економічні санкції. Також не дозволено ввозити в Україну з метою розповсюдження перекладену з англійської мови книгу Росса Геддеса "IPO и последующие размещения акций", у передмові до якої російський видавець поширює цитати з виступів президента країни–агресора В.Путіна", - йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ