Події

Міноборони та ЗСУ оцінюють і випробовують нові зразки "піксельної" армійської форми з Gore Tex і Windstopper - Бірюков

У Міністерстві оборони і Збройних силах України розглядають на предмет перспективності впровадження у війська нових зразків армійської польової форми із сучасних текстильних вітро- та водонепроникних матеріалів Windstopper і Gore Tex, повідомляє радник міністра оборони Юрій Бірюков.

"У кабінеті нові зразки, дивимося, мацаємо, обговорюємо, сперечаємося. Пірати (начальник ГУ розвитку і супроводження матзабезпечення ЗСУ - ІФ) Дмитра Марченка їздять на експериментальне носіння з десантниками, зауваження, пропозиції, поліпшення. Повсякденна робота. Ну от дощовик, куртка і штани. Ну от зимова форма, двокомпонентна куртка і такі ж штани. І забарвлення - наше, піксель. Але шильдик бентежить і дивує. Gore Tex. Дощовик?! Куртка?! Windstopper?! Назви не дуже зрозумілі звичайній людині. Але навіть не це... Збройні сили України, забарвлення ММ-14. Gore Tex?!", - написав Ю.Бірюков у п'ятницю вранці на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Радник міністра оборони України зазначив, що це поки що тестові зразки, "перші проби і прикидки", й оприлюднив низку фотографій відповідної камуфляжної форми.

"Ціна поки що "кусається", а бюджет на закупівлю речового забезпечення має чіткі рамки. Але... Але я ось пам'ятаю, що в 2015 році ми вперше мацали берці з мембраною, тоді ще не Gore Tex. А потім ми мріяли про те, що колись і у ЗСУ в усіх будуть берці, з новими і сучасними технологіями. И... ось уже третій рік ми в таких і ходимо. Дорогу здолає той, хто йде. Крок за кроком. Технологія за технологією. Це - Нова армія", - підсумував Ю.Бірюков.

Gore-tex - мембранна тканина, основною властивістю якої є водонепроникність і паровиведення. Застосовується для виготовлення спеціального одягу та взуття.

Вироби Gore Windstopper характеризуються вітронепроникністю, водостійкістю і високою провітропроникністю. Поєднання захисних властивостей і паропроникності зводить до мінімуму охолодження під дією вітру і знижує водночас ризик перегрівання під час фізичної активності. При цьому часто використовується тканина з довготривалою водовідштовхувальною здатністю (DWR), що гарантує додаткові водовідштовхувальні властивості.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ