Події

У результаті краху вертольота Міноборони Казахстану загинули всі 13 військовослужбовців, які знаходилися на борту

У Кизилординській області Казахстану в результаті аварії вертольота Мі-8 загинули 13 осіб, повідомила в четвер прес-служба Міноборони республіки.

"Під час виконання військового обов'язку в результаті краху вертольота ЗС Казахстану 27 березня поточного року в ході навчань загинули 13 військовослужбовців, що знаходилися на борту", - йдеться в повідомленні.

"Керівництвом міністерства оборони будуть вжиті заходи з надання моральної та матеріальної допомоги", - відзначили в прес-службі.

Весь особовий склад Збройних Сил Казахстану висловлює щирі і глибокі співчуття рідним і близьким загиблих бойових товаришів.

Вертоліт Мі-8, що належить Міноборони Казахстану, минулої середи впав в Кизилординській області (на півдні країни) і згорів. Катастрофа сталася, коли Мі-8 в складі ланки з чотирьох бойових вертольотів летів з міста Актау в Шимкент.

Переліт відбувався під час комплексної перевірки та навчань спеціальних підрозділів "Алтин жебе" ("Золота стріла") у темний час і в складних метеорологічних умовах.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв наказав почати розслідування, а сім'ям загиблих надати допомогу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ