Події

У дитячому санаторії в Бердянську Запорізької області зафіксовано п'ять випадків захворювання на кір

У дитячому санаторії Бердянська (Запорізька обл.) зафіксовано спалах кору - заразилися п'ятеро людей, зокрема троє дітей.

Як повідомила прес-служба міської ради Бердянська, станом на 27 березня в дитячому соматичному санаторії "Бердянський" на кір захворіли троє дітей і двоє дорослих - співробітників санаторію.

За даними Бердянської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, джерелом поширення кору в дитячому оздоровчому закладі стала дитина із с. Новопетрівка, яка до прибуття в санаторій перебувала в контакті з хворим на кір. При цьому місцевий лікар Осипенківського центру первинної медико-санітарної допомоги видав їй довідку, що та не перебувала в контакті з хворими.

За рішенням комісії адміністрації держустанови "Дитячий соматичний санаторій "Бердянський" необхідно встановити наявність щеплень від кору в усіх співробітників оздоровчого закладу, а також приймати на оздоровлення дітей, які мають довідки про наявність щеплення від кору. Крім того, в санаторно-курортних картках дітей тепер обов'язкова позначка про відсутність контакту з хворими.

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій також зазначила, що міський відділ охорони здоров'я має посилити контроль за видачею довідок про щеплення проти кору.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ