Події

Денісова знову закликає Москалькову надати медичну допомогу українцеві Грибу, який оголосив голодування

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової через необхідність забезпечення належних умов тримання і меддопомоги українському політв'язню Павлу Грибу.

"Павло Гриб оголосив голодування на знак протесту щодо неправомірного вироку РФ. Такі заходи становлять загрозу життю хлопця, адже двадцятирічний політв'язень перебуває в критичному стані. Українцю необхідне додаткове медичне обстеження та подальша хірургічна операція", - написала Л.Денісова на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Український омбудсмен наголосила, що направила Т.Москальковій звернення і всі необхідні медичні дослідження, що підтверджують важкий стан П.Гриба.

"Наразі вона володіє всією необхідною інформацією і знає, що ненадання необхідної медичної допомоги може призвести до фатальних наслідків для життя Павла. Тому я ще раз закликала російського омбудсмена втрутитися до процесу для забезпечення належних умов тримання українця та надання медичної допомоги", - підсумувала Л.Денісова.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ ухвалив обвинувальний вирок П.Грибу, засудивши його до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму. В останньому слові він, зокрема, сказав, що не визнає обвинувачень ФСБ РФ у сприянні в терористичній діяльності.

Пізніше адвокат Марина Дубровіна. повідомила, що П.Гриб оголосив голодування.

"Він не згоден із тим, що йому не надають допомогу і не пускають до нього лікарів з України. Він офіційно заявив, що оголосив голодування. Поки що буде пити лише, оскільки це необхідно", - сказала М.Дубровіна.

Вона також повідомила, що вирок буде оскаржено.

П.Гриба затримали 24 серпня 2017 року під час відвідування Білорусі. Пізніше стало відомо, що він перебуває в слідчому ізоляторі в Краснодарі.

З огляду на погіршення стану здоров'я П.Гриб потребує невідкладної медичної допомоги, зокрема операції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ