Події

Прикордонники затримали в пункті "Чонгар" бойовика батальйону "Руської православної армії" з позивним "Домовий"

Українські прикордонники затримали в контрольному пункті "Чонгар" (Херсонська обл.) на адміністративній межі з окупованим Кримом бойовика з батальйону "Руської православної армії" з позивним "Домовий".

Як написав речник Держприкордонслужби України Олег Слободян на сторінці у Facebook у вівторок, цей громадянин України, уродженець Кіровоградської області, який проживав у Криму, прибув до пункту "Чонгар" 25 березня.

Співробітники оперативних підрозділів Азовсько-Чорноморського регіонального управління, співробітники СБУ і Національної поліції АР Крим та м. Севастополь встановили, що чоловік у 2014 році брав участь у незаконних збройних формуваннях на території так званої ДНР. За його словами, до 2014 року він з родиною проживав на території РФ, звідки повертався до України через уже закритий тоді пункт пропуску "Успенка".

За словами затриманого, під час одного з таких перетинів державного кордону його завербували представники спецслужб Російської Федерації для участі у військових діях на території України в "армії" так званої ДНР. Після розподілу потрапив до батальйону "Руської православної армії", де йому дали позивний "Домовий".

Під час одного зі звільнень бойовик поїхав до сім'ї в Росію і вирішив уже не повертатися до так званої ДНР. Перебуваючи на непідконтрольній території України, він неодноразово зустрічався з військовослужбовцями спеціальних підрозділів РФ, які виконували різного роду диверсії проти підрозділів ЗСУ.

Затриманого передали представникам Національної поліції АР Крим та м. Севастополь.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ