Події

КПВВ "Золоте" на Луганщині пропускає людей і транспорт у "сіру зону" і назад, але ОРЛО зі свого боку КПВВ не відкрили

У неділю командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв і представники місцевих органів державної влади в односторонньому порядку відкрили КПВВ "Золоте" в Луганській області і станом на 14.30 співробітники Держприкордонслужби України пропустили в "сіру зону" і в зворотному порядку понад півсотні осіб і майже півтори сотні транспортних засобів, повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

"Станом на 14.30 прикордонники пропустили в "сіру зону" і в зворотному порядку 56 громадян і 142 транспортних засоби. Осіб, які прибули зі тимчасово окупованої території Луганщини, або тих, які мали намір туди проїхати прикордонники не зафіксували", - повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

В інформації зазначається, що поряд з відкриттям українською стороною КПВВ, окупаційна влада тимчасово окупованих територій України відмовилася відкрити контрольний пункт в'їзду-виїзду навпроти нього, "демонструючи зневагу до принципів моралі і норм міжнародного права".

При цьому, додають у відомстві, прикордонники Лисичанського загону зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу в КПВВ "Золоте", починаючи з 2016 р щодня здійснюють контроль громадян, які проживають у "сірій зоні", і з 31 березня 2016р готові до реєстрації та пропуску осіб і транспортних засобів на тимчасово окуповану частину Луганської області.

Для забезпечення швидкого і комфортного перетину контрольного пункту в'їзду-виїзду "Золоте" громадянами на транспортних засобах, на автомобільному напрямку встановлено 6 модулів паспортного контролю, де облаштовані 12 робочих місць для здійснення процедур прикордонного оформлення. Крім того, додатково, для оформлення пішоходів, встановлено ще два модуля, де несуть службу чотири прикордонних наряди з перевірки документів.

"Також для забезпечення належного рівня безпеки подорожуючих громадян і представників контрольних органів, які будуть перебувати в КПВВ, тут побудовані і відповідним чином обладнані надійні укриття від можливих обстрілів", - додали в Прикордонслужбі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ