Події

Суд продовжив арешт екс-глави Генштабу ЗСУ часів Януковича Замани до 21 квітня

 Печерський районний суд Києва продовжив термін запобіжного заходу у вигляді арешту колишньому начальнику Генерального штабу Збройних сил України Володимиру Замані, якого підозрюють у державній зраді, до 21 квітня.

Відповідне рішення оголосила суддя Печерського райсуду на засіданні 21 березня.

В.Замана раніше обіймав посаду командувача Військово-Морських сил ЗСУ, а також начальника Генерального штабу ЗСУ (18 лютого 2012-го - 19 лютого 2014 року). У день звільнення його з посади начгенштабу на той час ще президент України Віктор Янукович своїм указом призначив його заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

22 лютого того самого року Верховна Рада призначила В.Заману уповноваженим з контролю за діяльністю Міноборони України. Обіймав він цю посаду до червня 2014 року.

25 лютого 2019 р. правоохоронці затримали В.Заману і повідомили йому про підозру у вчиненні державної зради. "Розслідування... завершилося оголошенням підозри колишньому начальнику Генштабу... Заману підозрюють у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 111 "держзрада", - повідомив на брифінгу в Генеральній прокуратурі України головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

У ніч на вівторок, 26 лютого, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення заарештувати В.Заману терміном до 27 березня 2019 року без альтернативи застави.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ