Події

Будівництво пішохідно-велосипедного мосту через Володимирський узвіз повністю законне - КМДА

- Будівельні роботи зі зведення пішохідно-велосипедного мосту через Володимирський узвіз цілком законні і будуть завершені наприкінці весни, повідомили в прес-службі КМДА на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Тривають роботи зі зведення пішохідно-велосипедного моста. Жодних вимог від ЮНЕСКО про припинення робіт міська адміністрація не отримувала", - наводить прес-служба слова заступника голови КМДА Олександра Спасибка.

За його словами, будівельні роботи виконуються поза охоронною зоною культурної спадщини Софії Київської, затвердженою Міністерством культури указом №233 від 23 березня 2017 року.

"Були виконані проектні роботи, зібрані всі дозвільні документи, проведені археологічні дослідження. Уся документація відповідає законодавству і була неодноразово продемонстрована журналістам та всім зацікавленим сторонам. Я наголошую на законності проведення будівельних робіт", - наголосив О.Спасибко.

При цьому він повідомив про візит представників ЮНЕСКО до України в квітні 2019 року. Він також зазначив, що будівельні роботи передбачається завершити до кінця весни і відкрити міст до Дня Києва.

О.Спасибко також додав, що КМДА отримала експертний висновок про відсутність негативного впливу будівництва на об'єкт культурної спадщини від експертної ради Українського національного комітету Міжнародної ради зі збереження пам'яток і визначних місць. "Висновок експертної ради буде оприлюднено на сайті КМДА", - додав заступник голови.

Раніше в ЗМІ було оприлюднено інформацію про вимогу Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО призупинити роботи з будівництва мосту, проте відповідний документ оприлюднено не було.

Як повідомлялося, за даними КМДА, довжина мосту становитиме приблизно 210 м, ширина - від 6 м у регулярних зонах до 14 м у зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід буде побудовано з бетону, заліза та скла.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ