Події

САП готує відмову від обвинувачення Омеляна в суді через скасування норми КК про незаконне збагачення

 Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) готує постанову про відмову від обвинувачення в суді міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, якому інкримінується незаконне збагачення і декларування недостовірної інформації.

Як розповів керівник САП Назар Холодницький на засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, за період існування статті Кримінального кодексу "незаконне збагачення" було відкрито понад 100 кримінальних проваджень, а на момент ухвалення рішення Конституційним судом України про неконституційність цієї статті залишалося 65 кримінальних проваджень, і чотири провадження на той момент були направлені до суду з обвинувальними актами. Серед направлених до суду була і справа стосовно міністра В.Омеляна.

"Справу стосовно Омеляну фактично було направлено до суду за два дні до ухвалення КС рішення... Розгляд справи призначено на 3 квітня, і прокурор не має ніякого іншого виходу, з огляду на те, що стаття не чинна, ми готуємо постанову про відмову від обвинувачення у зв'язку з фактичною декриміналізацією злочину, в якому його обвинувачують", - повідомив Н.Холодницький.

За його словами, така сама відмова від обвинувачення буде і в інших направлених до суду справах за цією статтею.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ