Події

Суддю "Верховного суду ДНР" заочно засуджено до 10 років в'язниці з конфіскацією майна

За перехід і активну участь у розвитку судової системи бойовиків незаконних збройних формувань, екс-суддю Апеляційного суду Донецької області заочно засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"Судді Димитрівського міського суду Донецької області, активній учасниці незаконного збройного формування терористичної організації "ДНР" заочно винесено обвинувальний вирок", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у п'ятницю.

В інформації зазначено, що в ході спеціального судового провадження встановлено, що в січні 2015 року колишня суддя Апеляційного суду Донецької області Безрученко Ю. на підставі указу глави терористичної організації "ДНР" зайняла посаду "судді" так званого "Верховного суду ДНР". Перебуваючи на зазначеній псевдопосаді, жінка брала активну участь у створенні та організації діяльності "місцевих судів ДНР" і роботі "Пленуму Верховного суду ДНР".

Публічним обвинуваченням повністю доведена вина союзниці бойовиків у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичної організації) КК України.

"Оскільки вона наразі продовжує перебувати на тимчасово окупованій території Донецької області, їй заочно призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - сказано в повідомленні.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ