Події

Денісова обговорила з представниками МКЧХ в Україні необхідність медичної допомоги українським військовополоненим і політв'язням в РФ

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова обговорила з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні необхідність медичної допомоги пораненим українським військовополоненим в Росії.

"Глава Делегації Червоного Хреста в Україні, який закінчує місію, Алан Ешліман представив мені свою наступницю Флоранс Жилетт. Ми обговорили питання про необхідність надання медичної допомоги пораненим військовополоненим", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у четвер.

Вона повідомила, що ситуація з Василем Сорокою критична, і йому потрібно провести термінове хірургічне втручання. А також висловила занепокоєння з приводу кримського татарина Едема Бекірова, який має інвалідність і стан здоров'я якого погіршується. "Чоловік має інвалідність і вже 92 діб знаходиться в Сімферопольському СІЗО", - зазначила омбудсмен.

"Повідомила, що так само в критичному стані перебуває українець Павло Гриб, якому необхідне хірургічне втручання. Я звернулася до організації зі сприяння в проведенні операції Павлу в конкретних медичних установах", - повідомила Людмила Денісова.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання надання гуманітарної допомоги, в тому числі медичної, цивільному населенню, яке проживає на тимчасово окупованих територіях України в Донецькій та Луганській областях, і особам, яких тримають у в'язницях на цих територіях.

"Я висловила подяку Алану Ешліману за співпрацю в важкі часи для нашої країни і наших громадян. Зі свого боку, Алан Ешліман зазначив, що передання ув'язнених вважає одним з найбільших успіхів і досягнень за останній час", - написала омбудсмен.

За її словами, А.Ешліман також повідомив, що звертався в РФ щодо можливості відвідування 24 українських військовополонених моряків у Лефортовському СІЗО, однак отримав відмову.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ